Rento synnytys -verkkovalmennus

Mietityttääkö tuleva synnytys? Pelottaako ajatus kivusta? Kaipaatko vastauksia ja varmuutta tulevaan?

Olet varmasti kuullut elämäsi aikana mitä erilaisimpia tarinoita synnytyksistä. Odottajana ne saavat väkisinkin miettimään, mitä sinulle itsellesi sitten tapahtuu? Tai että voitko ylipäänsä olla varma mistään, mitä synnytyksessä voi tapahtua? Miten pystyt kestämään synnytyskipua?

Nämä ovat kaikki yleisiä ja luonnollisia huolia ja pelkoja.

On täysin ymmärrettävää, että haluaisit odottaa synnytystä luottavaisin mielin, etkä hypätä suin päin tuntemattomaan, kun synnytys alkaa. Mietit ehkä myös omaa kipukynnystäsi ja sitä, ettet haluaisi kärsiä synnytyksen aikana? Kaipaat turvaa ja hyvää fiilistä jo raskausajalle?

Mitä jos rentoutumisen taidon kautta voisit olla kontrollissa omassa synnytyksessäsi?

Meille naisille puhutaan rentoutumisesta synnytyksessä paljon, mutta missään ei oikein kerrota, miten meillä oikeasti voisi olla synnyttäessä niin hyvä olla, että rentoutuminen on mahdollista.

Ja kuitenkin se on täysin mahdollista, ja sen kautta löytyvät myös vastaukset kysymyksiisi. Se on taito, jonka avulla voit itsekin olla kontrollissa omassa synnytyksessäsi. Ja se on myös taito, joka on jokaisen opittavissa.

Sillä ei ole mitään tekemistä kipukynnyksen kanssa, tai että hyvä synnytyskokemus olisi vain niitä varten, joilla on paljon tahdonvoimaa. Kyse on taidosta, jota voi harjoitella, mutta se kylläkin nostaa esiin niitä voimia, joita sinussa on jo valmiina. Rentoutuminen sopii kaikkiin synnytyksiin, ja sen ansiosta et todennäköisesti tarvitse niin paljon lääkitystä synnytyksensä aikana. Rentoutuneena synnytys myös etenee helpommin ja joutuisammin.

Saavuta synnytysrentoutuminen positiivisten tunteiden avulla

Mieti edellistä kertaa, kun olit oikein rento. Sitä hyvää oloa, kun voit vain olla suorittamatta tai saavuttamatta mitään kummempaa. Mitä oli mielessäsi?

Voimme arvata yhden asian: Koit positiivisia tunteita.

Ja juuri tämä on keskeisintä synnytysrentoutumisessakin.

Se, millä mielellä Sinä odotat synnytystäsi ja mitä tunteita koet sen aikana, on tässä valmennuksessa ydinjuttu.

Kokeneiden valmentajien ohjauksessa aidosti hyvään synnytyskokemukseen

Meillä Rento synnytys -valmennuksen kehittäjillä on yhteensä 12 vuoden kokemus perheiden valmentamisesta synnytystä varten ja saamamme palaute on ollut todella positiivista. Tuhannet perheet ovat kokeneet, että tämä ajatustapa tarjoaa puuttuvan linkin erilaisten ohjeiden ja aidosti hyvän synnytyskokemuksen välille.

Lisäksi olemme olleet Sinun saappaissasi myös itse. Tiedämme, kuinka suuri tapahtuma synnytys on ja miten paljon voimavaroja – sekä psyykkisiä että fyysisiä – se vaatii. Olemme omakohtaisesti kokeneet, että synnytys voi olla tosi haastava ja myös sen, että se voi olla uskomattoman hieno kokemus. Ja sen, että synnytys on iso homma yksin, mutta paljon helpompaa kun mukana on kanssakulkijoita.

Rentoutumista voit harjoitella kuten mitä tahansa muutakin taitoa. Synnytyksessä rentoutuminen on ihan oma juttunsa – erilaista kun arkielämässä. Useinhan rentoutuessa meillä on muutenkin fyysisesti mukava olla. Synnytyksessä puolestaan rentoudut, VAIKKA kehossasi tuntuu voimakkaita, epämiellyttäviäkin tuntemuksia.

Tähän tarkoitukseen olemme kehittäneet valmennusohjelman, joka opastaa sinut askel askeleelta yhä syvemmälle itseesi ja siihen hienoon kykyyn, joka sinulla jo itsessäsi on – kyky synnyttää niin kuin kehosi sen osaa.

Rento synnytys -verkkovalmennuksemme on kokonaisvaltainen koulutuspaketti, joka kattaa kehon ja mielen toiminnan synnytyksessä. Opit, kuinka työskennellä yhdessä kehosi kanssa eikä sitä vastaan. Opit päästämään jännityksestä irti ja luottamaan itseesi

Mitä valmennuksessa käydään läpi?

 • Mitä ihmisen psyko-fysiologiasta (mielen ja kehon yhteys) tiedetään tänä päivänä
 • Miten tunnetila, mielikuvat ja odotukset vaikuttavat suoraan kohdun toimintaan synnytyksessä
 • Tekniikoita, joilla auttaa kehoa toimimaan hyvin synnytyksessä. Näin pystyt estämään kehon turhaa ja haitallista jännittymistä, joka hidastaa synnytystä.
 • Miten tehdä sairaalan ja kätilön kanssa yhteistyötä, joka auttaa synnytystäsi etenemään hyvin
 • Mitä kumppanin on hyvä tietää ja osata tehdä synnytyksessä
 • Kolme eri hengitystekniikkaa synnytyksen eri vaiheisiin
 • Miten hyödynnän mielikuvia sekä suggestioita synnytyksessä
 • Saat useita konkreettisia tekniikoita ja äänitteitä, jotka voit ottaa suoraan mukaasi synnytykseen
 • Miten luon positiivisen synnytyskierteen ja miten syvennän sitä
 • Miten voin omalta osaltani toimia niin, että synnytyksestä tulee onnistunut upea kokemus kaikille
 

Valmennuksen käytyäsi sinulla on syvempi ymmärrys itsestäsi. Saat selkeyttä omaan polkuusi ja tukea tarvitsemiisi asioihin. Harjoittelun avulla eri rentoutumismenetelmistä tulee sinulle “kuin toinen luonto”. Kun tulee synnytyksesi aika, ne ovat sinulle tuttuja ja tuovat turvaa.

Ymmärrät myös, miksi tieto luo turvaa synnytyksessä: Mitä kehossasi tapahtuu synnytyksen aikana, mitkä hormonit ohjaavat synnytystä ja mitkä taas estävät sitä? Miksi rentoutuminen synnytyksessä on tärkeää? Opit itse rentoutumaan synnytyksessä, mutta mikä parasta, kurssilla on oma osionsa myös synnytyskumppanille.

Synnytyskumppanisi on tärkeä tukesi ja turvasi, joten hänenkin on hyvä tietää synnytysrentoutumisen perusasiat. Näin hän osaa auttaa sinua, eikä koe oloaan tarpeettomaksi tai turhautuneeksi.

Miten tämä valmennus eroaa muista synnytysvalmennuksista?

Verkkovalmennuksen pohjana on Yhdysvalloissa kehitetty “HypnoBirthing” -menetelmä, jossa painotetaan syvää rentoutumista synnytyksen aikana. Se on ajattelutapa ja metodi, jonka keskiössä on tieto siitä, miten upeasti äidin keho toimii, kun hän vajoaa synnytykselle luontaiseen syvärentoutumisen tilaan.

Omissa synnytyksissämme hyödynsimme näitä menetelmiä menestyksekkäästi ja samoin ovat tehneet jo sadat muut naiset Suomessa 10 vuoden ajan. Alla palautetta kurssilaisilta:

Jälkeenpäin ajatellen, hypnosynnytyksessä upeinta oli se, että pystyin rentoutumaan ja torkahtelemaan supistusten välillä. Lisäksi valtavan suuri merkitys oli sillä, että olo oli täysin luottavainen, en tuntenut pelkoa. Synnytyskipu tuntui myös jollain tapaa kaverilta, vaikka olen muuten todella huono kestämään kipuja.

Jaanan pitämästä rentoutusillasta sain valtavasti työkaluja synnytykseen valmistautumiseen, rentoutumiseen sekä luottamusta koitoksesta selviytymiseen. Uskon myös, että hyvä henkinen valmentautuminen oli tärkeintä omalla kohdallani hienosti menneen synnytyksen toteutumiseen. Koen niin, että synnytys on kovaa henkistä ja fyysistä työtä, mutta sitä voi helpottaa valtavasti omilla toimilla.

Kiitos todella paljon kurssista! En uskalla ajatella, miten avautumisvaihe olisi ilman rentoutumistekniikoita mennyt, sillä olen elävä todiste siitä miten upeasti niiden avulla pystyi jaksamaan jopa kaksi vuorokautta supistuksia rentona ja hyvällä mielellä.

Kannustusta ja apua synnytyspelkoihin

Rento synnytys -valmennus sopii sinulle erittäin hyvin myös, jos synnytys pelottaa. Käymme kannustavalla tavalla läpi synnytyksen kulun ja omat mahdollisuutesi vaikuttaa synnytyksen etenemiseen.

Monet synnytystä pelkäävät hyötyvät keskustelusta neuvolassa tai omalla pelkopoliklinikalla. Näissä tapaamisissa on kuitenkin rajallisesti mahdollisuuksia käydä läpi sitä, miten äiti voi todella tuntea olonsa luottavaiseksi koko synnytyksensä ajan. Miten itse ”hypätä synnytykseen mukaan”; niin mielen kuin kehon tasolla?

Valmennuksen sisältö on linjassa julkisen terveydenhuollon kanssa; molempien tarkoituksena on hyvä synnytyskokemus ja turvallinen syntymä. Käytyäsi valmennuksen sinun on kuitenkin paljon helpompi ottaa kätilösi apua vastaan.

Valmentajasi:

Jaana Cowasji

Jaana Cowasji on kahden lapsen äiti ja psykologian maisteri, joka on perehtynyt mielen toimintaan myös hypnoosiohjaaja-koulutuksensa kautta. Hän on tämän synnytysmetodin pioneeri Suomessa ja kouluttanut useita vuosia myös kätilöitä ja kätilöopiskelijoita menetelmän parissa. Jaanalla on luontainen kyky saada ihmiset tuntemaan itsensä tärkeiksi ja pystyviksi.

Jenna Moisala

Jenna Moisala on kolmen lapsen äiti, äitiysfysioterapeutti ja doula. Hän on omien synnytystensä lisäksi ollut doulana kymmenissä synnytyksissä, joissa synnytysrentoutuminen on mahdollistanut hyvän synnytyskokemuksen. Hän on innokas synnytyskulttuurin kehittäjä ja ollut mukana mm. Helsingin kaupungin verkko-perhevalmennusta kehittämässä.

Olemme molemmat myös alkuperäisen, amerikkalaisen HypnoBirthing Instituten sertifioimia synnytysvalmentajia.

Miten pääsen mukaan Rento synnytys -valmennukseen?

Rento synnytys -valmennus on ostettavissa kätevästi verkkokurssina täältä YogaMama.TV:stä. Kun olet ostanut kurssin, saat koko laajan paketin materiaaleja käyttöösi 6 kuukaudeksi saman tien.

Voit käydä kurssin missä tahansa vaiheessa raskauttasi, myös aivan viimeisinä päivinä. Kuitenkin mitä aiemmin aloitat, sen enemmän ehdit nauttia kaikesta rentoutusmateriaalista ja sitä enemmän saat niistä hyötyä myös synnytykseesi.

Etenet kurssilla omaan tahtiisi, mutta saat kuitenkin ohjeet siitä, millainen harjoitusrutiini tavallisesti toimii parhaiten.

Saat kurssisi täysin digitaalisessa helppokäyttöisessä muodossa, voit seurata ohjeita tietokoneella, taulutietokoneella tai älypuhelimella.

Saat myös täyden pääsyn kurssimateriaaliin 6 kuukauden ajaksi. Lisäksi kurssin äänitteet ovat ladattavissa omalle laitteellesi niin, että voit helposti kuunnella niitä odotusaikana ja synnytyksessä ilman kirjautumista YogaMama.TV-verkkokurssialustaan.

Toivotamme sinut siis lämpimästi tervetulleeksi mukaan valmistautumaan tärkeään hetkeesi! Ethän epäröi satsata omaan hyvinvointiisi tänä ainutlaatuisena aikana. Hyvällä synnytyskokemuksella on tutkitusti kauaskantoiset positiiviset vaikutukset kaikkeen hyvinvointiin ja koko perheen elämään.

Toivomme sydämestämme sinulle mahdollisimman hyvää oloa, sekä synnyttäessäsi että synnytystä odottaessasi.

Oppimisesi tukena ovat monipuoliset video-ohjeet, koko raskauden ajalle sopivat ja synnytykseen mukaan ladattavat äänitteet rentoutumista ja pelkojen työstämistä varten sekä laaja, juuri suomalaiseen synnytyskulttuuriin pohjautuva teoria-osuus. 

Kyllä, synnytyskokemuksella on minulle iso merkitys ja haluan tietää, miten itse voin siihen vaikuttaa!

Hinta 59 € (sis. alv 24%). Hinta sisältää pääsyn kaikkiin materiaaleihin 6 kuukaudeksi.

Sinulla on 14 päivää aikaa tutustua valmennukseen - tarjoamme 100% tyytyväisyystakuun

Koska meillä on vuosien kokemus odottajien valmentamisesta synnytykseen, annamme tälle kurssille ilman muuta 100% tyytyväisyystakuun. Sinulla on 14 päivää aikaa tutustua kurssiin ja jos päätät, ettei tämä jostain syystä sovi sinulle, saat rahasi takaisin.

Tämä on siis riskitön sijoitus omaan hyvinvointiisi. Kuten mainitsimme, synnytyksellä on usein monia positiivisia vaikutuksia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, joista tässä muutama:

 • Kun kykenet rentoutumaan synnytyksessä, kehosi erittää suuri määriä rakkaushormoni oksitosiinia. Tämä hormoni osallistuu myös imetyksen käynnistymiseen ja luo vahvan siteen Sinun ja vauvasi välille.

 • Hyvän synnytyskokemuksen jälkeen Sinulla on pienempi alttius sairastua synnytyksen jälkeiseen masennukseen.

 • Syntymäkokemus on iso muutos myös vauvalle. Rentoutumalla teet syntymästä pehmeämmän kokemuksen vauvallekin.

 • Lapsen syntymä on parisuhteen kannalta merkittävä tapahtuma. Jos kumppanilla on hyviä keinoja tukea synnyttäjää, parisuhde syvenee ja saa uutta voimaa.

 • Mitä rennompana olet synnyttäessäsi, sitä nopeammin yleensä palaudut.

Synnytyksessä on rajallisesti mahdollisuuksia oppia uutta. Haluat silloin keskittyä itseesi ja vauvaasi. Siksi valmistautuminen on niin tärkeää! Saatat yllättyä, miten paljon valmiimmaksi ja vahvemmaksi tunnet itsesi perehdyttyäsi kaikkeen siihen, mitä kurssilla voimme sinulle tarjota.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Minua ei kiinnosta tavoitella luomusynnytystä – onko kurssi minua varten?

Tämä kurssi auttaa sinua tekemään tietoisia päätöksiä synnytyksessäsi ja tuntemaan olosi varmemmaksi – millainen tahansa haavesynnytyksesi onkaan. Jos haluat käyttää lääkkeellistä kivunlievitystä, tämän kurssin avulla pärjäät paremmin siihen asti että erilaisia lääkityksiä voidaan antaa. Luultavasti sinun tarvitsee turvautua lääkkaisiin vasta myöhemmin, kuin mitä olisit tarvinnut ilman tätä kurssia.

Toivoisin mahdollisimman luonnonmukaista synnytystä – mitä saan tästä kurssista?

Synnytyksessä keho ja mieli ovat yhtä niin käsinkosketeltavalla tavalla, että emme ehkä koskaan muulloin koe vastaavaa. Luonnonmukaisen synnytyksen ei tarvitse olla kärsimyksensietotesti, vaan se voi olla jotakin aivan muuta kun siihen on valmistautunut henkisesti hyvin. Tunteet ja ajatukset vaikuttavat niin vahvasti kehon toimintaan, että juuri tunnetason valmistautuminen on se, joka todennäköisimmin avaa sinulle mahdollisuuden synnyttää toivomallasi tavalla.

Osaako kätilöni tukea minua, jos olen valmistautunut tämän kurssin avulla?

Kurssilla opit kirjoittamaan synnytystoivelistan / kirjeen kätilölle, joka kertoo oleellisimman valmistatumisestasi ja sinusta synnyttäjänä. Sen avulla kätilön on helppo tukea sinua ja kumppaniasi juuri teidän toivomallanne tavalla. Lisäksi kumppanisi tulee olemaan tärkeä tukipilarisi ja siksi kurssilla on oma osionsa myös kumppanille. Useille kätilöille tämä menetelmä on jo tuttu – ovathan niin monet synnyttäjät jo tätä käyttäneet ennen sinua. Lisäksi koulutamme itse yhä enemmän synnytysammattilaisia tämän metodin pariin, minkä lisäksi monet hypnosynnytysvalmentajat ovat ammatiltaan kätilöitä.

Sopiiko tämä kaikille?

Syvärentoutuminen on tila, jossa olet esimerkiksi joka ilta juuri ennen nukahtamistasi. Siinä mielessä tämä on siis kaikille hyvin tuttu olotila. Mielikuvatyöskentely ja rentoutuminen voivat kuitenkin joskus nostaa esiin tunteita tai kokemuksia, joita olemme halunneet tiedostamattamme työntää pois. Jos siis elämässäsi on akuutti kriisi tai voimakasta masennusta, ahdistusta tai muita mielialahäiriöitä, keskustelethan terveydenhuoltoalan ammattilaisen kanssa ennen kurssin aloittamista.

Kyllä, haluan synnyttää rennommin ja tuntea oloni varmemmaksi myös odotusaikana. Haluan turvaa, rauhaa ja luottamusta synnytykseeni.

Hinta 59 € (sis. alv 24%). Hinta sisältää pääsyn kaikkiin materiaaleihin 6 kuukaudeksi.

Nähdään valmennuksessa!

 

Jenna Moisala

Fysioterapeutti, doula, imetysohjaaja (WHO), hypnosynnytysvalmentaja

 

Jaana Cowasji

Psykologian maisteri, opettaja, hypnoosiohjaaja, hypnosynnytysvalmentaja

 

P.S. Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää Rentoon synnytykseen liittyen, otathan yhteyttä jenna.moisala@hoivallus.fi

 

Valmentajiisi pääset tutustumaan tarkemmin:

Jaana Cowasji:

www.luonnollinensynnytys.com

Jenna Moisala:

www.hoivallus.fi