Raskausjoogaa Jutan kanssa -verkkovalmennus

Haluatko ehkäistä tyypillisiä raskausajan ongelmia? Haluatko valmistaa mieltäsi ja kehoasi tulevaan synnytykseen? Pohditko miten harjoitella turvallisesti raskauden aikana?

Olet varmasti kuullut monenlaisista raskausajalle tyypillisistä vaivoista, kuten selän ja lantion kivuista, lantionpohjalle aiheutuvasta rasituksesta sekä erilaisista epätasapainotiloista kehossa. Tiedät, että liikunnan harjoittaminen raskausaikana on erityisen tärkeää, mutta saatat tuntea epävarmuutta siitä, millaiset harjoitukset ovat sopivia ja turvallisia kasvavan vatsan kanssa tehtäväksi. On myös hyvin luonnollista, että edessä oleva synnytys mietityttää ja haluaisit löytää sopivia keinoja valmentaa mieltä ja kehoa sitä varten.

Nämä kaikki ovat hyvin tyypillisiä mietteitä raskausaikana, joihin raskausjooga on erinomainen ratkaisu.

Raskausjooga valmistaa kehoa ja mieltä synnytykseen lempein keinoin

Sana ”yoga” on sanskritin kieltä ja tarkoittaa yhteyttä. Joogaharjoituksen aikana keho, mieli ja hengitys liittyvät toisiinsa. Raskauden aikana harjoitettuna joogalla voidaankin tutkitusti [12saavuttaa hyvin moninaisia hyötyjä keholle ja mielelle sekä tukea onnistunutta synnytystä.

Raskauden aikana jooga voi auttaa vähentämään mm. selän ja lantion kipuja, vahvistamaan lantionpohjan lihaksia ja kehon tasapainoa. Raskausjoogasta tehdyt tutkimukset tukevat joogan positiivisia vaikutuksia mieleen mm. vähentyneen stressin, masentuneisuuden ja ahdistuneisuuden kautta. Äidin rentoutuneisuus ja matalammat stressitasot vähentävät myös sikiön altistumista stressihormoneille.

On todella tärkeää oppia hengittämään syvään sekä osata keinoja, jotka auttavat rentoutumaan supistusten välissä. Erilaiset joogaan kuuluvat hengitystekniikat auttavat käsittelemään kipua sekä säästämään voimia synnytyksessä. Raskausjooga onkin tutkimuksissa yhdistetty nopeampaan ja kivuttomampaan synnytykseen sekä vähentyneeseen riskiin synnytyksessä aiheutuneista komplikaatioista.

Raskausjoogaa Jutan kanssa -verkkovalmennus on suunniteltu tukemaan äidin ja vauvan terveyttä ja hyvinvointia raskauden aikana

Raskausjoogaa Jutan kanssa -verkkovalmennus koostuu äitiysjoogan ohjaaja Jutta Lecklinin (RYT200) suunnittelemista raskausaikaan soveltuvista jooga-, hengitys-, meditaatio- ja rentoutusharjoituksista. Nämä harjoitukset auttavat mm. poistamaan stressiä, ennaltaehkäisemään tyypillisiä raskausajan vaivoja, kuten selän ja lantion alueen kipuja, sekä vahvistamaan mm. lantionpohjan lihaksia, kehon tasapainoa ja mielen ’muskeleita’ matkalla kohti vauvasi syntymää. Valmennus myös vahvistaa, kiinteyttää ja parantaa sekä liikkuvuutta että kehonhallintaa. Valmennuksen aikana opitaan myös hengitystekniikoita, asentoja ja mielikuvia, joita voit hyödyntää myös synnytyksen aikana.

Verkkovalmennuksen harjoitukset ovat tehtävissä kätevästi missä ja milloin sinulle parhaiten sopii.

Raskausjoogakurssit ovat jo vuosikymmeniä olleet suosittu tapa harrastaa liikuntaa raskauden aikana ja valmistautua synnytykseen. Perinteisesti raskausjoogakurssit on järjestetty fyysisesti joogastudioilla, mikä vaatii aina sitoutumista tiettyyn aikatauluun ja matkustamista paikan päälle. Kasvavan vatsan myötä käveleminen muuttuu usein vaikeaksi ja jopa kivuliaaksi, minkä vuoksi videolta tehtävä verkkovalmennus on monelle raskaana olevalle äidille tarpeellinen ja kätevä vaihtoehto. Verkkovalmennuksessa voit harjoitella juuri missä sinulle parhaiten sopii – vaikkapa omassa olohuoneessasi – ja suuri sellaisena hetkenä, joka parhaiten istuu kiireiseen arkeesi.

Miten tämä eroaa muista raskauteen suunnatuista kursseista ja valmennuksista?

Raskausjoogaa Jutan kanssa -valmennus on suomenkielinen ja käytettävissä kokonaan verkossa.

Jutan ohjauksessa ei pyritä suorittamiseen tai hiki hatussa rehkimiseen, vaan harjoitusta lähestytään lempeyden ja oman kehon kuuntelemisen kautta. Valmennusohjelma tarjoaa videoiden ohella ohjeita ja vinkkejä oman viikko-ohjelman rakentamiseen, mutta äitiä kannustetaan etenemään omassa tahdissa ja arvostaen oman ainutlaatuisen raskauden tarpeita.

Toisin kuin monessa muussa raskausliikunnassa, raskausjoogassa ei keskitytä pelkästään harjoituksen fyysiseen puoleen, vaan kokonaisvaltaisesti myös mielen harjoittamiseen. Tehokkaasti mutta lempeästi kehoa vahvistavien, notkistavien ja tasapainottavien jooga-asentojen ohella verkkovalmennus sisältää myös hengitys-, meditaatio- ja rentoutusharjoituksia, jotka poistavat stressiä ja valmistavat mieltä rentoutumaan synnytyksessä. 

Raskausjoogassa huomioidaan muuttuvan kehon tarpeet

Raskaus vaikuttaa kehoon monilla tavoin ja tästä syystä raskauden aikana tehtävissä liikuntaharjoituksissa on huomioitava monia erityisvaatimuksia. Muun muassa nivelten löysyyttä lisäävät hormonit, kohdun alueen hapensaanti ja kasvava vatsa asettavat rajoituksia odottavan äidin liikkumiselle ja harjoituksessa käytettäville jooga-asanoille.

Monelle kokeneemmalle joogan harrastajalle suuri haaste raskausaikana on harjoittelun tahdin ja haasteellisuuden hillitseminen. Raskauden aikana on tärkeää pysähtyä kuuntelemaan omia tuntemuksia sen tunnistamiseksi, mikä on itselle  ja vauvalle hyväksi.

Raskausjoogassa otetaan huomioon odottavan äidin erityistarpeet ja neuvotaan turvalliseen harjoittelemiseen.

Mitä Raskausjoogaa Jutan kanssa -verkkovalmennus sisältää?

 • 25 harjoitusvideota – sisältäen 22 joogavideota ja 3 hengitysharjoitusta/meditaatiota
 • Raskausviikkokohtaiset ohjeet harjoitusten käyttöön
 • Eripituisia harjoituksia viidestä minuutista tuntiin
 • Videot ovat katsottavissa mobiililaitteilla, tietokoneella ja TV:stä (Apple TV:llä)
 • Kurssimateriaalit ovat saatavilla 12 kuukautta ostosta

Palautetta tästä valmennuksesta

9/10

”Rauhallinen ja selkeä ohjaustyyli. Selkeät videot. Helppo tehdä mukana. Videoiden pituus loistava.”

Haluan ehkäistä raskausajan ongelmia ja valmistautua tulevaan synnytykseen

Verkkovalmennus maksaa 65 € (sis. alv 24%) ja sisältää pääsyn kaikkiin materiaaleihin 12 kuukaudeksi.

Verkkovalmennuksen ohjaa Jutta Lecklin

Jutta on valmistunut joogan opettajaksi (RYT200) Intiassa, Sivananda Yoga Vedanta Forest Academystä. Hänellä on laaja-alainen kokemus eri joogatyylien, kuten hathan, sivanandan, bikyasan, powerjoogan ja yinin ohjaamisesta. Jutta on ohjannut niin raskausjoogaa, äiti-vauva-joogaa, äitiysjoogaa kuin taaperojoogaakin. Lisäksi hän ohjaa rentoutus- ja hengitysharjoituksia, meditaatioita, mindfulnessia ja venyttelytunteja.

Täältä voit lukea lisää Jutasta.

Joogasin lähes koko raskausajan odottaessani nyt 2-vuotiasta tytärtäni. Alkuraskauden pahoinvoinnin väistyttyä sain joogasta paljon apua: mm. ruoansulatus toimi loistavasti, sain levätä sikeässä unessa sekä alaselkäkivut hellittivät. Uskon, että myös vauvani hyötyi suuresti siitä, että äiti oli joogannut säännöllisesti - esim. yöt hän on nukkunut todella hyvin. Toivon, että mahdollisimman moni äiti ja vauva hyötyvät ohjaamistani joogaharjoituksista ja meditaatioista.

Miten verkkovalmennuksen ostaminen ja käyttäminen toimivat?

 • Verkkovalmennus on ostettavissa ja käytettävissä YogaMama.TV-verkkokurssialustan kautta
 • Luot oston yhteydessä tunnukset YogaMama.TV-verkkokurssialustaan
 • Saat kaikki verkkovalmennuksen materiaalit käyttöösi välittömästi oston jälkeen
 • Maksunvälittäjänä toimii turvallinen ja nopea Stripe, joka hyväksyy kaikki yleisimmät luottokortit
 • Verkkovalmennus toimii mobiililaitteilla, tietokoneella, taulutietokoneilla 
 • Verkkovalmennus on käytettävissäsi 12 kuukautta ostosta

Frequently Asked Questions

Missä vaiheessa raskautta verkkovalmennus kannattaa aloittaa?

Kurssin harjoitukset on suunniteltu erityisesti toiselle ja kolmannelle raskauskolmannekselle. Harjoitukset voi kuitenkin mainiosti aloittaa jo ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana, mikäli vointisi on hyvä, jooga on sinulle entuudestaan tuttu harrastus eikä lääkäri ole kieltänyt sinulta liikuntaa raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana.

En ole kokeillut joogaa koskaan aikaisemmin. Voinko osallistua raskausjoogan verkkovalmennukseen?

Verkkovalmennus ei edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta. Raskausjoogaa Jutan kanssa -verkkovalmennus sopii kaiken tasoisille joogaajille, mikäli äiti on terve ja raskaus sujunut normaalisti. Valmennus sisältää liikeopastuksia ja variaatioita mahdollistaen harjoittelun sekä vasta-alkajille että jo pitkään joogaa harrastaneille.

Kyllä! Haluan mukaan Raskausjoogaa Jutan kanssa -verkkovalmennukseen.

Verkkovalmennus maksaa 65 € (sis. alv 24%) ja sisältää pääsyn kaikkiin materiaaleihin 12 kuukaudeksi.