Joogaa synnytyksestä palautumiseen Jutan kanssa -verkkovalmennus

Haluatko tehostaa synnytyksestä palautumista ja välttää synnyttäjille tyypillisiä ongelmia?

Raskaus ja synnytys ovat suuri mullistus äidin keholle ja mielelle. Siksi synnytyksestä palautuminen onkin hyvin tärkeää äidin terveydelle ja hyvinvoinnille. Synnytyksen jälkeen on hyvin yleistä kärsiä erilaisista kiusallisista vaivoista, kuten virtsan pidätysvaikeuksista, lantionpohjan kivuista, yhdyntävaikeuksista ja alaselkäkivuista. Näihin on kuitenkin mahdollista vaikuttaa oikeanlaisella harjoituksella.

Synnytyksen jälkeinen harjoittelu on syytä aloittaa lempeästi ja rauhallisesti, keskittyen erityisesti lantionpohjan ja syvien vatsalihasten vahvistamiseen. Lantionpohjan lihasten kunnosta huolehtimisella ehkäiset muun muassa selkävaivoja ja pidätysongelmia sekä vaikutat positiivisesti seksielämääsi. Äitiysjooga on yksi parhaista liikuntamuodoista tukemaan synnytyksestä palautumista.

Onko ajan löytäminen liikunnalle hankalaa vauva-arjen keskellä?

Synnytyksen jälkeinen aika voi olla hyvin hektistä ja silloin on erityisen tärkeää keskittyä uuteen pieneen perheenjäseneen. Tästä syystä ajan löytäminen liikunnan harjoitteluun uuden vauva-arjen keskellä on usein hankalaa.

Jumppatunnille lähteminen pienen vauvan kanssa muodostuu usein suuritöiseksi operaatioksi – puhumattakaan siitä, että tiettyyn kellonaikaan sidotut tunnit sopivat harvoin yhteen vauvan päiväuniaikataulujen kanssa.

Verkossa tapahtuva valmennus on tässä monen vauva-arjen pelastus, kun harjoitukset voi tehdä videolta juuri itselle sopivaan aikaan ja omassa tahdissa vaikkapa vauvan nukkuessa päiväunia. Imetystaukotkin on tarvittaessa helppo järjestää videonauhoitteen kanssa harjoitellessa.

Jutta Lecklinin verkkovalmennus edistää kehon ja mielen palautumista synnytyksestä lempein joogan keinoin

Joogaa synnytyksestä palautumiseen Jutan kanssa -verkkovalmennus koostuu äitiysjoogan ohjaaja Jutta Lecklinin (RYT200) suunnittelemista harjoituksista, joilla edistetään kehon ja mielen palautumista lempein joogan keinoin. Verkkovalmennuksen harjoituksissa keskitytään mm. lantionpohjan, vatsan, selän ja pakaralihasten vahvistamiseen. Kohdennettujen harjoitusten lisäksi hyödynnetään mm. joogista hengitystä sekä palautumista tukevia asanoita eli jooga-asentoja sekä erilaisia rentoutuksia.

Voit edetä omaan, sinulle hyvältä tuntuvaan tahtiisi. Valmennukseen sisältyvät lantionpohjan lihasten kevyet tunnistamisharjoitukset on hyvä aloittaa heti synnytyksen jälkeen. Muita harjoituksia voit alkaa tehdä heti saatuasi lääkäriltä luvan liikunnan harrastamiseen.  Harjoitukset eivät ole kestoltaan kovin pitkiä, minkä ansiosta ne on helppo ujuttaa mukaan vauvanhoitoon keskittyvään arkeen.

Mukana on myös äiti-vauvajoogaa, jota voit tehdä yhdessä vauvan kanssa vahvistaen samalla yhteyttäsi häneen.

Verkkovalmennuksen harjoitukset ovat tehtävissä kätevästi missä ja milloin sinulle parhaiten sopii

Toisin kuin aikaan ja paikkaan sidotut perinteiset äiti-vauvajumpat, verkkovalmennus on käytettävissäsi juuri missä ja milloin sinulle parhaiten sopii. Tästä syystä valmennuksen harjoitukset sopivat erityisen hyvin kiireiseen vauva-arkeen.

Useimmat harjoitukset eivät myöskään ole kestoltaan erityisen pitkiä, minkä vuoksi ne sopivat vaikkapa vauvan päiväunien aikana tehtäväksi.

Miten tämä eroaa muista pienen vauvan äideille suunnatuista jumpista?

Raskausjoogaa Jutan kanssa -valmennus on suomenkielinen ja käytettävissä kokonaan verkossa. Koska verkkovalmennuksen harjoitukset ovat katsottavissa missä ja milloin vain, se ei sido sinua tiettyihin aikatauluihin vaan on käytettävissä joustavasti oman arkesi vaatimusten mukaan.

Jutan ohjauksessa ei pyritä suorittamiseen tai hiki hatussa rehkimiseen, vaan harjoitusta lähestytään lempeyden ja oman kehon kuuntelemisen kautta. Valmennusohjelma tarjoaa videoiden ohella ohjeita ja vinkkejä oman viikko-ohjelman rakentamiseen, mutta äitiä kannustetaan etenemään omassa tahdissa ja omia tarpeita kuunnellen.

Toisin kuin monessa muussa liikuntalajissa, joogassa ei keskitytä pelkästään harjoituksen fyysiseen puoleen, vaan kokonaisvaltaisesti myös mielen harjoittamiseen. 

Mitä Joogaa synnytyksestä palautumiseen Jutan kanssa -verkkovalmennus sisältää?

 • 12 harjoitusvideot, jotka on suunniteltu tukemaan synnytyksestä palautumista
 • Harjoitusvideoiden kesto vaihtelee 7-25 minuutin välillä, joten ehdit tehdä niitä vauvan päiväunien aikana
 • Ohjeita harjoitusten käyttöön ja rytmittämiseen
 • Videot ovat katsottavissa mobiililaitteilla, tietokoneella ja TV:stä (Chrome Castilla tai Apple TV:llä)
 • Kurssimateriaalit ovat saatavilla 12 kuukautta ostosta

Haluan tukea synnytyksestä palautumista ja välttää synnyttäjille tyypillisiä ongelmia

Verkkovalmennus maksaa 45 € (sis. alv 24%) ja sisältää pääsyn kaikkiin materiaaleihin 12 kuukaudeksi.

Verkkovalmennuksen ohjaa Jutta Lecklin

Jutta on valmistunut joogan opettajaksi (RYT200) Intiassa, Sivananda Yoga Vedanta Forest Academystä. Hänellä on laaja-alainen kokemus eri joogatyylien, kuten hathan, sivanandan, bikyasan, powerjoogan ja yinin ohjaamisesta. Jutta on ohjannut niin raskausjoogaa, äiti-vauva-joogaa, äitiysjoogaa kuin taaperojoogaakin. Lisäksi hän ohjaa rentoutus- ja hengitysharjoituksia, meditaatioita, mindfulnessia ja venyttelytunteja.

Täältä voit lukea lisää Jutasta.

Joogasta voit ammentaa sisäistä voimaa, hyvää oloa ja rauhaa uudessa, ihmeellisessä elämäntilanteessasi. Toivon, että mahdollisimman moni äiti ja vauva hyötyvät ohjaamistani joogaharjoituksista ja meditaatioista.

Miten verkkovalmennuksen ostaminen ja käyttäminen toimivat?

 • Verkkovalmennus on ostettavissa ja käytettävissä YogaMama.TV-verkkokurssialustan kautta
 • Luot oston yhteydessä tunnukset YogaMama.TV-verkkokurssialustaan
 • Saat kaikki verkkovalmennuksen materiaalit käyttöösi välittömästi oston jälkeen
 • Maksunvälittäjänä toimii turvallinen ja nopea Stripe, joka hyväksyy kaikki yleisimmät luottokortit
 • Verkkovalmennus toimii mobiililaitteilla, tietokoneella, taulutietokoneilla 
 • Verkkovalmennus on käytettävissäsi 12 kuukautta ostosta

Frequently Asked Questions

Missä vaiheessa voin aloittaa verkkovalmennuksen?

Valmennukseen sisältyvät lantionpohjan lihasten kevyet tunnistamisharjoitukset on hyvä aloittaa heti synnytyksen jälkeen. Muita harjoituksia voit alkaa tehdä heti saatuasi lääkäriltä luvan liikunnan harrastamiseen. 

En ole kokeillut joogaa koskaan aikaisemmin. Voinko osallistua raskausjoogan verkkovalmennukseen?

Verkkovalmennus ei edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta. Joogaa synnytyksestä palautumiseen -verkkovalmennus sopii kaiken tasoisille joogaajille, mikäli lääkäri on antanut luvan harjoittaa liikuntaa. Valmennus sisältää liikeopastuksia ja variaatioita mahdollistaen harjoittelun sekä vasta-alkajille että jo pitkään joogaa harrastaneille.

Kyllä! Haluan mukaan Joogaa synnytyksestä palautumiseen Jutan kanssa -verkkovalmennukseen

Verkkovalmennus maksaa 45 € (sis. alv 24%) ja sisältää pääsyn kaikkiin materiaaleihin 12 kuukaudeksi.